Rookmelder koppelbaar nog veiliger

Koppelbare rookmelders en een batterij die 10 jaar meegaat zijn twee belangrijke ontwikkelingen op het gebied van brandveiligheid in huis. Hieronder zullen we uitleggen wat koppelbare rookmelders zijn en wat het voordeel is van een batterij die 10 jaar meegaat.

Rookmelders koppelen wel zo veilig

Koppelbare rookmelders zijn rookmelders die met elkaar kunnen worden verbonden. Dit betekent dat als er één rookmelder afgaat, alle andere rookmelders in het netwerk ook afgaan. Dit is vooral handig in grote huizen of huizen met meerdere verdiepingen, omdat het ervoor zorgt dat iedereen in het huis de waarschuwing hoort, ongeacht waar ze zich bevinden. Als u bijvoorbeeld in uw slaapkamer slaapt en er brand uitbreekt in de woonkamer, zorgt een koppelbare rookmelder ervoor dat u op tijd wordt gewaarschuwd.

Alarm in het hele huis door gekoppelde rookmelders

Koppelbare rookmelders kunnen op verschillende manieren met elkaar worden verbonden. Sommige rookmelders zijn bedraad en worden verbonden met een kabel. Andere rookmelders zijn draadloos en maken gebruik van een draadloze verbinding om met elkaar te communiceren. Er zijn ook koppelbare rookmelders die gebruik maken van het stroomnet in uw huis om met elkaar te communiceren.

10 jaar batterij rookmelder

Een batterij die 10 jaar meegaat is een andere belangrijke ontwikkeling op het gebied van brandveiligheid in huis. Veel rookmelders maken gebruik van gewone batterijen die regelmatig moeten worden vervangen. Dit kan gemakkelijk worden vergeten, waardoor de rookmelder niet meer werkt op het moment dat het nodig is.

Een batterij die 10 jaar meegaat, wordt ook wel een 'levensduur batterij' genoemd. Dit betekent dat de batterij in de rookmelder gedurende de gehele levensduur van de rookmelder meegaat en niet hoeft te worden vervangen. Dit zorgt voor extra gemak en vermindert het risico dat de rookmelder niet werkt op het moment dat het nodig is.

Er zijn verschillende soorten batterijen die 10 jaar meegaan. Sommige rookmelders maken gebruik van een niet-vervangbare lithiumbatterij die 10 jaar meegaat. Andere rookmelders maken gebruik van een vervangbare batterij die 10 jaar meegaat. Bij dit type rookmelder kan de batterij na 10 jaar worden vervangen zonder dat de hele rookmelder hoeft te worden vervangen.

Levensduur rookmelder

Het is belangrijk om te weten dat een batterij die 10 jaar meegaat, niet betekent dat de rookmelder zelf ook 10 jaar meegaat. De gemiddelde levensduur van een rookmelder is ongeveer 10 jaar. Na 10 jaar moet de rookmelder worden vervangen, ongeacht of de batterij nog werkt of niet.

Het is ook belangrijk om te weten dat rookmelders met een batterij die 10 jaar meegaat, duurder zijn dan rookmelders met gewone batterijen. Echter, het extra gemak en de extra veiligheid die een koppelbare rookmelder heeft.
En in verhouding zijn ze goedkoper dan elk jaar alle batterijen te moeten vervangen van de rookmelders die u heeft hangen.
Dan is de aanschafprijs misschien iets hoger, maar 10 jaar lang batterijen moeten vervangen kost ook veel geld.

Kijk voor meer informatie op brand-rookmelder.nl voor alle modellen en mogelijkheden wat betreft brandpreventie