Dekbed vulling en vulmethode

Verschillende dekbed types

Elk type dekbed heeft haar eigen vulmethode. Een haarvulling, donzen vulling, synthetische vulling hebben allen een verschillende type vulmethode omdat simpelweg het inbinden van het vulmateriaal aan andere behoefte moet voldoen. Gaat u een nieuw dekbed kopen, let da op deze vulmethode bij het vulmateriaal.

Ballon dekbed: Dit type dekbed is de enige zonder dekbed naden. De hele vulling zit los in een niet-gepartitioneerde hoes. Vergeleken met moderne platte dekbedden met vast dekbed compartimenten worden klassieke ballon dekbedden steeds minder belangrijk.

Geruite dekbed: afwisselend in de lengte en in de breedte ingenaaide banden beperken de beweging van de dekbedvulling, maar sluiten migratie niet volledig uit. Deze manier van Dekbedden is bijzonder gunstig voor het vullen van dekbedden, omdat het niet nodig is elke kamer afzonderlijk te vullen. De vulling kan te allen tijde weer gelijkmatig worden verdeeld door glad te strijken en te schudden.

Cassette dekbed: Hier wordt de Dekbed in een willekeurig aantal even grote ruiten gestikt door middel van ingenaaide repen. Het is gebruikelijk het dekbed te verdelen in 3×4 of 4×6 volledig gesloten kamers, die voorkomen dat de vulling wegglijdt. Afhankelijk van de gewenste warmte-isolatie kan de staaf hoogte variëren van 2 cm tot 15 cm. Bovendien zorgen de spijlen voor een continue dikte van het dekbed met een optimale opdikking van de vulling. Dit voorkomt koudebruggen.

Pull-in Dekbed: Dit type dekbed wordt bij voorkeur gebruikt voor lichte zomerdekbedden. Veel kleine ruitjes zonder ingenaaide reepjes verdeel het dekbed en zorgen voor een zeer gelijkmatige verdeling van de vulling. Aangezien de boven- en onder stof in het dekbed direct met elkaar zijn verbonden, kan overtollige warmte optimaal worden afgevoerd.